Kia инсталира Google Maps в новите си модели

Южнокорейският производител на автомобили ще използва софтуера на Google в системата "UVO eServices Infotainment System with Voice Command Navigation"

180 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Южнокорейският производител на автомобили с марката Kia Motors ще интегрират услугите Google Maps и Google Places в системата "UVO eServices Infotainment System with Voice Command Navigation". Интернет гигантът обяви, че продуктите ще бъдат инсталирани в новите модели на Kia, които ще се появят на пазара по-късно тази година, предаде TechNews.

Услугата ще предостави полезна информация за състоянието на превозното средство, актуални данни за пътния трафик, паркинг местата и бърза връзка с телефоните за първа помощ. Всички тези функции, както и приложният програмен интерфейс (API) на Google ще бъдат включени в новите автомобили Sorento CUV, които ще излязат през първото тримесечие на годината.

Kia е разработила свое смартфон приложение UVO, което на този етап е оптимизирано само за iPhone. То ще се свързва с телематичната система на град Соренто чрез новата Send2Car функционалност, която прехвърля картографските данни директно към автомобила.

От корейската компания обявиха, че разработката на Android базирано приложение се очаква да започне през второто тримесечие на годината.

UVO предоставя удобен телефон за връзка, който не ангажира водача на автомобила, опции за свързване с USB устройства, мултимедийни плейъри, както и много други полезни и развлекателни функции, включително бърза помощ и поддръжка.

До края на 2012 година Nokia ще осигури картографски услуги на различни гиганти в автомобилния бранш като BMW, Mercedes и Volkswagen. Междувременно, Apple си партнира с General Motors за използване на технологията Siri в новите модели Chevrolet.

Подкрепи Economic.bg