Километрични опашки на границата с Турция

Блокадата е вдигната, но на "Капитан Андреево" опашката от камиони е над 5 километра

104 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Опашката от камиони на ГКПП "Капитан Андреево" все още е над 5 километра, а тази на ГКПП "Лесово" - около 3 километра, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция". Снощи транспортният министър Кристиан Кръстев и заместник-валията на област Тракия подписаха споразумение, с което се удовлетворяват исканията на българските превозвачи и те вдигнаха блокадата на границата.

Снощи към 21.40 часа е започнало пропускането на товарни автомобили през граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово". Служителите на "Гранична полиция" поддържат връзка с Областните дирекции на МВР в Хасково и Ямбол, които периодично пропускат чакащите на паркинги във вътрешността на страната автомобили към границата, тъй като техният брой е много по-голям от тези, които в момента са на пунктовете. Леки коли и автобуси преминават без изчакване.

Блокадата на границата с Турция продължи близо 48 часа. Българските фирми за превози на товари излязоха на протест с настояването турската страна да спазва правилата и разпоредбите на международните договори и спогодби и се обявиха против едностранно въведените ограничения от Турция при използването на разрешителни.

Подкрепи Economic.bg