Китайска бизнес делегация е в България

Фирми за производство на батерии, мотоциклети, текстил, химически продукти, метали от областта на туризма от провинция Гуандун търсят български партньори .

 

 

Бизнес делегация от китайската провинция Гуандун е на тридневно посещение в България по покана на заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Делегацията е водена от г-н Лиян Гуйсюан, съветник в Департамента за външна търговия и икономическо сътрудничество на провинция Гуандун. На посещение в страната са представители на фирми, специализирани в производството на батерии, мотоциклети, текстил, химически продукти, производство и продажба на метали, както и от областта на туризма.

Зам.-министър Маринов ще се срещне утре, 24.08, с ръководителя на китайската делегация г-н Лиян Гуйсюан. След това двамата ще подпишат и Меморандум за разбирателство за икономическо сътрудничество между Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Департамента по външна търговия и икономическо сътрудничество на китайската провинция Гуандун. По-късно през деня делегацията ще присъства на среща с представители на Българската агенция за инвестиции, „Национална компания индустриални зони” ЕАД, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и на браншови организации.

 

 

Коментари: 0