Клавиатура на Microsoft ще се управлява с жестове

Потребителите няма да я докосват, за да изпълняват дадена задача

Клавиатура на Microsoft ще се управлява с жестове
288 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Технологичният гигант Microsoft патентова клавиатура за компютър, която ще се управлява с жестове, без необходимост от допълнителни устройства.

Клавиатурата ще позволи на потребителите да управляват елементите на екрана от рода на прозорци, задачи и менюта, съобщи Microsoft News. Предвидена е поддръжка на жестове с ръка във въздуха, което означава, че потребителите дори няма да се налага да докосват клавиатурата, за да изпълнят конкретна задача.

За първи път разработката на клавиатурата с жестово управление бе спомената на конференцията ан Computer Human Interaction (CHI) в Торонто, където компанията показа концепция за устройството, която поддържа както сензорно, така и жестово управление. Microsoft загатна, че потребителите трябва да държат ръцете си на клавиатурата или много близо до нея, за да изпълняват определени задачи.

Замяната с жестове на клавишни комбинации като например Alt+Tab, е едно от очевидните приложения на новата технология. Все още няма официална информация кога Microsoft ще въведе жестовата технология в употреба.Подкрепи Economic.bg