Комисията разследва „Дюнигейт“

Тепърва ще се изяснява дали са налице пропуски при първоначалното учредяване право на строеж

96 ~ 1 мин. четене

Комисията по "дюнигейт" разследва как е бил променен статутът на два парцела в Несебър, пише "Стандарт". Според експертите процедурите за тях са доста съмнителни. Комисията е поискала от Община Несебър да предостави преписките за преотреждането, за да се установи има ли нарушение.

Единият от спорните парцели се намира в кв. "Черно море", а вторият е в новия град. Както стана ясно, сформираната междуведомствена комисия е получила общо шест сигнала за незаконно строителство през последната седмица. Три от тях вече са проверени, но нарушения не са установени. В единия от случаите се оказало, че строителство изобщо не е започвало.

Останалите градежи са вдигнати в горски парцели, които са общинска собственост. Пет от сигналите са за строежи в новия несебърски квартал "Черно море", а последният е за землището на село Емона. При проверката на първите три имота е установено, че те не попадат в защитени територии. Процедурата по промяна статута на земята обаче все още не е приключила. От комисията съобщиха, че тепърва ще се изяснява дали са налице пропуски при първоначалното учредяване право на строеж, което е било учредено през 2000-та година.

Подкрепи Economic.bg