Кристалина Георгиева няма да води ГЕРБ на евроизборите

Тя е много добър и успешен еврокомисар и най-доброто за страната ни е да остане на същата позиция и през мандата на новата Европейска комисия", обяви лидерът на ГЕРБ

88 ~ 1 мин. четене

Кристалина Георгиева няма да е водач на листата на ГЕРБ за европейските избори. Това обяви лидерът  на партията Бойко Борисов в своя сайт www.boykoborissov.com.

"Съобщавам това, за да разсея всички спекулации, които зачестяват през последните дни. Името на Кристалина дори не е обсъждано по тази тема. Тя е много добър и успешен еврокомисар и най-доброто за страната ни е Кристалина да остане на същата позиция и през мандата на новата Европейска комисия", добавя той.

По-късно той коментира, че вече има предвид някого за водач на листата на ГЕРБ. "Даже съм си пуснал и социологии, за да знам как стои и мисля, че стои много добре", каза Борисов.

Наскоро премиерът Пламен Орешарски обяви, че ще разчита на непартиен и компетентен кандидат за български еврокомисар. По думите му, Кристалина Георгиева се справя добре с ангажиментите си.

От БСП обаче са разделени в позицията си относно Георгиева, главно заради кризата с бежанците у нас, която бе повод да изразят недоволството си от нейната работа като еврокомисар, отговарящ за реакцията при бедствия и кризи.

Външният министър Кристиан Вигенинпък намекна, че и в Брюксел имало недоволство срещу работата й. От Партията на европейските социалисти, чийто председател е Сергей Станишев, обаче подкрепиха българския еврокомисар.

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в неделя от сайта му ще се излъчва на живо конференцията от НДК, на която предстои да бъдат избрани Изпълнителна комисия и общо трима зам.-председатели на партията.

Подкрепи Economic.bg