Кризата увеличи самоубийствата в Италия

13 души сложиха край на живота си заради немотията през последните два месеца

Икономическата криза убива. От началото на икономическите проблеми в Италия броят на хората, посегнали на живота си, нарасна с 24,5 %,. Черната статистика за последните 60 дни сочи нови 13 самоубийства, а само за последните 14 дни четирима души се преселиха в отвъдното по свое желание, заради налегналите ги сериозни финансови проблеми.  


Последните четири самоубийства на Ботуша са на хора от различни социални просройки, но с един проблем – липсата на пари. Строител, имигрант, пенсионерка и предприемач решиха, че няма смисъл да продължат да живеят и да се борят и сложиха край на живота си.


В Гърция самозапалването на пенсионирания аптекар Димитрис Христуляс предизвика вълна от протести срещу икономическата политика на правителството и нова вълна от протести срещу нея. Централният площад на Атина „Синтагма” е засипан с цветя, знамена и написани послания под бора, който пенсионерът изля върху себе си туба с бензин и се самоуби.77-годишният грък остави писмо, в което обяснява, че е принуден да се раздели с живота, защото пенсията не му стига.

 

Коментари: 0