Купуват 42 нови пожарни с европари

Пожарната техника в страната е една от най-остарелите, каза Цветан Цветанов

42 нови пожарни автомобила ще бъдат предоставени на българските пожарникари в средата на септември, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той уточни, че пожарните са закупени с европейски средства.

Ограничаването на разрастващите се в страната пожари е сред основните цели на органите на реда, посочи Цветанов. Затова в момента се водят преговори с Европейската комисия за финансиране от Европейския съюз, с което да бъде закупена допълнителна пожарна техника.

"Пожарната техника в страната е една от най-остарелите, дори има автомобили на повече от 50 години", подчерта вътрешният министър, цитиран от Фокус. "МВР не разполага със средства за подмяна, затова разчитаме на европейско финансиране", заяви Цветанов.

По думите му на първо време страната ни има нужда от един летателен самолет, тъй към момента се използват два оборудвани хеликоптера на Министерство на отбраната. "Нуждаем се от допълнителни летателни средства. Имаме голямо желание за закупуването им, но за момента не сме имали средства”, посочи министърът.

Коментари: 0