L’Oréal откри завод в Индонезия

Френската компания следва примера на Unilever и Procter & Gamble и предприе експанзия на развиващите се пазари, след като се изправи пред риск от забавяне на ръста на продажбите в развитите икономики заради несигурната икономическа среда

Френският козметичен концерн L’Oréal откри най-големия си завод в Индонезия, съобщава Financial Times. Компанията се надява да се възползва от нарастващото търсене на козметични продукти в страната и региона.

Френската компания следва примера на Unilever и Procter & Gamble и предприе експанзия на развиващите се пазари, след като се изправи пред риск от забавяне на ръста на продажбите в развитите икономики заради несигурната икономическа среда.

През третото тримесечие продажбите на L’Oréal са се забавили повече от очакваното, което разочарова много от инвеститорите. Приходите на компанията за периода са се увеличили с 4,6% до 5,52 млрд. долара, докато анализатори очакваха ръста да бъде 5 на сто.

По-слабият резултат се дължи на влошените продажби на звеното за професионалните продукти за разкрасяване на компанията.

Индонезия остава най-бързо развиващият се пазар на групата в азиатско-тихоокеанския регион.

Коментари: 0