Лагард: Гърция ще се върне към растеж през 2014 година

Според ръководителя на МВФ няма да бъдат нужни нови мерки през тази година, ако Гърция извърши заложените структурни реформи

116 ~ 1 мин. четене

Изпълнителният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард смята, че Гърция ще може да се върне към икономически растеж през 2014 година. Пред гръцката телевизия Sky Лагард заяви, че страната ще може да се върне на международните пазари преди 2016 година.

Тя призна, че има допуснати грешки в гръцката спасителна програма. Според ръководителя на МВФ няма да бъдат нужни нови мерки през тази година, ако Гърция извърши заложените структурни реформи.

Лагард добави и, че ще е необходима вътрешнополитическа подкрепа, за да може Гърция да се справи с икономическите предизвикателства, а също и дългосрочна подкрепа от партньорите на Атина в еврозоната.

„Смятам, че въпросът с възможното излизане на Гърция от еврозоната вече е приключил. Това решение е в ръцете на гръцките граждани и на гръцките власти. Ситуацията се промени и позволява на Гърция да демонстрира, че е член на еврозоната, че може да изпълни своите ангажименти и да постигне резултати”, каза Кристин Лагард.

Подкрепи Economic.bg