Lamborghini Urus чак след пет години

Годишно компанията ще сглобява 3000 бройки

Главният инженер на Lamborghini Маурицио Реджани съобщи, че производството на първия високопроходим модел на марката – Urus, ще стартира най-рано след пет години, предава агенция Speed Press. По неговите думи компанията иска автомобилът едновременно да притежава най-добрите  динамични характеристики и най-ниското тегло в класа си. Конкретно италианският производител предвижда теглото на всъдехода да не надвишава 1996 кг.

„Принудени сме да мислим нестандартно, каза Маурицио  Реджани. – Според нашите разчети стартът на производството на модела ще бъде не по-рано от началото на 2017 г.”

Още една  причина за отлагането на пуска на Urus се явява в това, че Lamborghini се готви да изгражда всъдехода върху платформата на следващото поколение на новото Audi Q7, чийто дебют е през 2013-2014 г., а след това тя ще бъде използвана и за високопроходимите Bentley, третото поколение Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg.

Маурицио Реджани подчерта, че вместо традиционния 10-цилиндров агрегат, по-скоро на Urus ще бъде монтиран 8-цилиндров битурбо мотор. С цел намаляване на разходите Lamborghini ще вземе назаем и двигател, монтиран в автомобили Audi и Bentley.

Годишно компанията ще сглобява 3000 всъдехода. Главните пазари за Urus ще станат  Китай, Близкият изток, Русия и САЩ.

Коментари: 0