Легенда в колоезденето остава без 7-те си титли от "Тур дьо Франс"

Ланс Армстронг се предаде пред антидопинговата агенция

Ланс Армстронг ще остане без седемте си титли от състезанието "Тур дьо Франс" и до края на живота си няма да има правото да се състезава.  Легендата в колоезденето обяви, че спира да оспорва обвиненията на антидопинг агенцията, че е използвал стимуалнти за спечелването на турнира, предаде Reuters.

„Идва момент в живота, когато човек просто си казва: „Достатъчно!“, се казва в изявление на Армстронг, публикувано в сайта Lancearmstrong.com. „За мен този момент дойде. От 1999 г. насам се занимавам с обвиненията срещу ми, че съм мамил при спечелването на седемте ми титлите“, казва още 40-годишният колоездач.  

Говорителят на агенцията Ани Скинър обяви официалното решение на комисията. Армстронг от своя страна заяви, че не го приема, но няма да участва в процеса, наричайки го „едностранчив и нечестен“.

Армстронг е един от най-успелите колоездачи на всички времена. След спечелена битка с рака, той се върна към спорта и завоюва първото място на "Tур дьо Франс" безпрецедентните седем пъти - от 1999 до 2005 г.


Директорът на антидопинговата агенция USADA Травис Тигарт коментира, че случаят с Армстронг е болезнен пример за това как "печеленето на титли на всяка цена" погубва принципите в спорта за честно и доблестно съревноваване. 

Коментари: 0