Lenovo има интерес към производителя на BlackBerry

Китайската компания заяви, че обмисля стратегическо придобиване на Research In Motion

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Вторият най-голям производител на персонални компютри в света - китайската Lenovo обмисля потенциално придобиване и стратегическо сътрудничество с канадската Research In Motion (RIM). Целта е да се укрепят позициите на технологичната компания при пазара на мобилни устройства, пише Bloomberg.

"Търсим всякакви възможности - RIM и много други", каза главният финансов директор Вонг Ваи Минг пред Bloomberg. "Няма да се поколебаем, ако се появи подходяща възможност, която да е печеливша за нас и за нашите акционери", добавя той. "Lenovo вече е провел разговори с производителя на BlackBerry и банките кредитори на компанията за различни комбинации и стратегически проекти, каза още той.

RIM обмисля реорганизация на концерна. "Има няколко възможности, включително продажбата на хардуерното производство и лицензирането на нашия софтуер", заяви главният изпълнителен директор на RIM Торстен Хайнс по-рано тази седмица в интервю за Die Welt.

Канадците започнаха да изпитват затруднения заради силната конкуренция от страна на Apple и Samsung. В началото на декември RIM трябваше да обяви спад на броя клиенти за първи път в своята история.

Подкрепи Economic.bg