Летище Пловдив пуска полет до Лондон

Обмисля се и турска авиокомпания да разкрие авиолиния до Истанбул

7468 ~ 1 мин. четене

Всеки петък през месец август от летище "Пловдив" ще има трети, извънреден полет до Лондон.
Това се налага, заради засиленият интерес по тази дестинация във връзка с откриващите се днес официално Олимпийски игри, съобщи изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов, цитиран от Радио Пловдив.

Останалите два полета до Лондон се извършват по график всеки вторник и събота.

По думите на Дойчин Ангелов в напреднала фаза са разговорите с турска авиокомпания за разкриване авиолиния до Истанбул. Тази седмица предстои среща в Истанбул, на която ще присъстват и две туроператорски фирми от Турция и България.

Те ще поемат 50 на сто от местата и по този начин ще гарантират една нормална заетост на полетите, коментира директорът. Предвижда се дестинацията да бъде обслужвана от два полета седмично, за което се очаква да има достатъчно пътници.

Успешно вървят преговорите и за линия по дестинацията Пловдив - Бурса, където авиокомпанията Бурса Еърлайнс вече е в процедура за закупуване на шест самолета Ербъс 320, добави Дойчин Ангелов.
По думите му през есента се очаква да приключи процедурата по регистрацията й, получаването на лиценз и доставката на самолетите. Първите полети новата авиокомпания планира за ноември, като Ангелов очаква един от тях да е до Пловдив.

Дойчин Ангелов прогнозира за 2012 г. пътникопотокът на летище "Пловдив" да достигне рекордните 100 000 души.

Подкрепи Economic.bg