Lexus показа купето RC F

Компанията ще покаже в Детройт най-мощния си модел с V8 двигател

340 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Японският производител на автомобили Lexus показа купето RC F, чиято премиера ще се състои на 14 януари на автосалона в Детройт. Компанията ще покаже пред публика най-мощния модел с V8 двигател в историята на японския производител, пише AutoMedia.

Новото купе на Lexus разполага с 5.0-литров бензинов бензинов мотор с мощност 466 конски сили. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди, а максималната скорост, която развива RC F е 300 км/ч.

Моделът е с допълнителни аеродинамични елементи. Агресивни брони, нови прагове, издут капак, модернизирана решетка на радиатора и 19-цолови джанти, отличават новото купе от предишния модел. Те се предлагат в три варианта, като могат да се поръчат елементи от карбон и активен заден спойлер, който се отваря при скорост от 80 км/ч.

Салона на RC F се отличава от стандартния модел единствено с кожени седалки и педали от алуминий. При конструирането му са използвани материали с по-високо качество. Променен е и волана, на който са поставени пера за ръчна смяна на предавките на автоматичната скоростна кутия, която задвижва задните колела.

Подкрепи Economic.bg