Липса на кворум провали заседанието на парламента

Все пак ще има комисии, на които да се гледа актуализацията на бюджета

Липса на кворум провали заседанието на парламента
124 ~ 1 мин. четене

Липса на кворум провали заседанието на парламента. Депутатите от ГЕРБ не се регистрираха, а от БСП и ДПС се събраха едва 106 народни представители, което не бе достатъчно за работата им."Очевидно няма кворум, днес няма да има заседание на парламента", обяви председателят Михаил Миков (БСП). И предупреди, че може да се наложи извънредно заседание заради актуализацията на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев обаче насрочи заседание на комисията за 10 ч., съвместно с комисията по икономическа политика и туризъм и по здравеопазване.

Малко след 8 ч. тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание, за да обсъди актуализацията на бюджета, приета в сряда от Министерския съвет. На него присъстваха и министрите на финансите и здравеопазването Петър Чобанов и Таня Андреева. В 9 ч. председателят на групата на левицата Атанас Мерджанов съобщи пред журналисти, че заседанието не е приключило, но се прекъсва заради регистрацията.

В бюджетната комисия вчера от БСП настояха гласуването на актуализацията да се забави, за да бъде обсъдена внимателно, а от ГЕРБ се заканиха да не влизат в пленарната зала за разглеждането на други въпроси.Подкрепи Economic.bg