Липса на кворум провали заседанието на парламента

Все пак ще има комисии, на които да се гледа актуализацията на бюджета

Липса на кворум провали заседанието на парламента

Липса на кворум провали заседанието на парламента. Депутатите от ГЕРБ не се регистрираха, а от БСП и ДПС се събраха едва 106 народни представители, което не бе достатъчно за работата им."Очевидно няма кворум, днес няма да има заседание на парламента", обяви председателят Михаил Миков (БСП). И предупреди, че може да се наложи извънредно заседание заради актуализацията на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев обаче насрочи заседание на комисията за 10 ч., съвместно с комисията по икономическа политика и туризъм и по здравеопазване.

Малко след 8 ч. тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание, за да обсъди актуализацията на бюджета, приета в сряда от Министерския съвет. На него присъстваха и министрите на финансите и здравеопазването Петър Чобанов и Таня Андреева. В 9 ч. председателят на групата на левицата Атанас Мерджанов съобщи пред журналисти, че заседанието не е приключило, но се прекъсва заради регистрацията.

В бюджетната комисия вчера от БСП настояха гласуването на актуализацията да се забави, за да бъде обсъдена внимателно, а от ГЕРБ се заканиха да не влизат в пленарната зала за разглеждането на други въпроси.

Коментари: 0