Лукан Луканов влезе директно в три от дружествата си

Панамска офшорка е продала близо 1/3 от дяловете си в „Арома”, „Арома козметикс” и „Арома Риъл Естейт”

Автор: Мирослав Иванов

Председателят на надзорния съвет и основна фигура в управлението на групата „Арома” влезе официално като собственик на голям пакет акции от дружествата. Това става ясно от обявление на компаниите от групата до Българската фондова борса. Според тях панамската офшорка VP Trade Opportunities SA е продала по близо 1/3 от дяловете си в „Арома”, „Арома козметикс” и „Арома Риъл Естейт”.

Сделките

"Арома риъл естейт" е уведомено от акционера "VP Trade Opportunities" SA, Panama за извършена продажба на 896 888 акции, представляващи 28,95 % от капитала на "Арома риъл естейт" със сетълмент на 07 ноември 2012 г. Дружеството е уведомено от акционера Лукан Луканов за извършена покупка на същите 896 888 акции, представляващи 28,95 % от капитала на "Арома риъл естейт" със сетълмент на 07 ноември 2012 г.

Ден по-рано на 6 ноември са сделките по партидата на "Арома". Продавач отново е "VP Trade Opportunities" SA, Panama, което се разделя с 4 484 441 акции, представляващи 28,95 % от капитала на "Арома".  Лукан Луканов пък декларира покупката на същия брой акции.

VP Trade Opportunities продава същия дял 28.95% и от капитала на " Арома козметикс". Сделката за 896 888 акции е отново със сетълмент от 07 ноември 2012 г.,а  купувачът е познат - Лукан Луканов.

Историята

Трите дружества допреди година бяха част от една и съща компания – „Арома”. В края на септември 2011 г. дружеството се раздели в три отделни „икономически звена”, които да организират работата му. Акциите на „Арома” са известни с това, че са сред малкото на БФБ върху които е имало запор от съда за сделки с тях.  През 2008 г. Софийският градски съд (СГС) издаде заповед, с която наложи забрана за упражняване на правата върху всички акции на козметичното дружество като обезпечение по бъдещ иск срещу него.  Обезпечението беше поискано от собственика на "Рубелла" Красимир Митев, който е бивш съдружник на Лукан Луканов в прекратилата дейността си компания "Астера холдинг".  Тогава Митев обясни исканията си пред медии с това, че има дългогодишен спор с председателя на надзорния съвет, а сега вече и сериозен акционер в "Арома" Лукан Луканов за собственост върху козметичния завод.

Коментари: 0