Лютви Местан: Няма вътрешнопартиен конфликт в ДПС

Съображенията на г-н Бисеров стоят извън политиката, стоят извън битността му на член на Централното ръководство на ДПС, заяви лидерът на партията

100 ~ 2 мин. четене

Оставката на Христо Бисеров не е поискана нито от мен като председател на партията, нито от когото и да е. Тази оставка не е провокирана съзнателно или несъзнателно, нито от председателя на партията, нито от когото и да е от партията. Съображенията на г-н Бисеров стоят извън политиката, стоят извън битността му на член на Централното ръководство на ДПС. Вътрешнопартиен конфликт в ДПС няма, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от Фокус.

Вчера следобед, към 15.00 часа, г-н Бисеров поиска среща с мен и с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, към 15.30 часа проведохме среща, на която той ни информира за категоричното си, неотклонимо решение да подаде оставка като зам.-председател на ДПС и решението си да напусне 42-то Народно събрание. Заяви че причините и мотивите му са от личен характер. По никакъв начин не засягат политиката на ДПС. Той заяви, че на този етап няма да заяви дори и пред нас тези лични мотиви. При това положение, каквито и да са въпросите за мотивите, не биха могли да получат отговор от мен, каза Местан.

Аз не съм поискал раздялата с Христо Бисеров, каза Лютви Местан. В момента, в който чуя мотивите, и имам финал, тогава ще чуете и генерализираната ми оценка, обясни той. Аз чух, че той има лични мотиви да подаде оставка; за мен казусът не е приключил, докато не чуя мотивите, когато това се случи, той ще чуе и личната ми оценка и партийната оценка. Това предстои, обясни той.

На въпрос - кой ще го наследи на всички постове, Местан обясни: „Мисли се по този въпрос. Вероятно в сряда след гласуването на освобождаването му по негова молба, ще трябва да вземем решение за подходяща фигура, която да заеме тежките постове”, каза още Местан.

Подкрепи Economic.bg