Лютви Местан: Разговорът за Пеевски не е в полза на ГЕРБ

"Затова, моля ви за тишина, бъдете малко по-кротички. Ако искате, мога да променя темата на изказването и да говоря за ГЕРБ и Пеевски”, каза лидерът на ДПС при дебатите по отчета на правителството

168 ~ 1 мин. четене

"Разговорът за Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Ще направя кратка пауза и ще повторя - разговорът за Делян Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Тази сутрин намекнах част от нещата, които имам да кажа. Затова, моля ви за тишина, бъдете малко по-кротички. Ако искате, мога да променя темата на изказването и да говоря за ГЕРБ и Пеевски”, каза лидерът на ДПС Лютви Местан при дебатите по отчета на правителството за първите сто дни на управлението му.

По-рано днес Местан заяви пред Нова Телевизия, че "ако Пеевски беше предпредложение на ДПС, нямаше да се притеснява да го потвърди".  Той допълни, че не си спомня кой точно е споменал името му за шеф на ДАНС, тъй като са били обсъждани няколко имена, сред които и това на сегашния шеф на структурата Владимир Писанчев.

"Нека президентът Росен Плевнелиев и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да отговорят на въпросите за това дали познаватЦветан Василев", каза още лидерът на ДПС. “Аз не познавам Цветан Василев и нямам нито една среща с този човек и нямаме едно ръкостискане. Искам да попитам обаче дали президентът или Бойко Борисов познават Цветан Василев, защото огромна част от публичните средства са били в банката на този човек”.

"Важен е въпросът колко срещи са имали високите фигури в ГЕРБ с онези кръгове, които сега Росен Плевнелиев определя за олигархични, каза Местан. Една-две ли са били срещите с Делян Пеевски или стотици, попита още Местан.

Подкрепи Economic.bg