ЧЕЗ завърши монтажа на новото оборудване в подстанция „Средец“

В рамките на проекта, който е на стойност 8 млн. лева, предстои да бъде завършена и реконструкцията на подстанция "Хиподрума"

3716 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"ЧЕЗ Разпределение България" завърши успешно сглобяването на отделните модули на първичното оборудване на новата уредба 110 kV в подстанция "Средец". Реконструкцията на подстанцията се очаква да приключи до края на месеца, съобщиха от компанията.

"Оборудването е от последно поколение, с каквото могат да се похвалят най-модерните европейски столици и големи градове. За да осигурим качествено и безопасно изпълнение на строително-ремонтните дейности използвахме услугите на експерти от завода производител, които са доказани специалисти в своята област. Инвестицията ще повиши значително качеството на снабдяване в двумилионна София и ще донесе дългосрочни ползи за града", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Модернизацията на подстанция "Средец" е част от най-мащабната реконструкция на електроразпределителната мрежа в столицата през последните 30 години. В рамките на проекта, който е на стойност 8 млн. лева, предстои да бъде завършена и реконструкцията на подстанция "Хиподрума", след което двете подстанции ще бъдат свързани посредством новата суха кабелна електропроводна линия 110 кV "Гешов". Тя ще бъде с дължина на трасето около 3 км и ще осигури трети източник на електрозахранване за два от диагоналите на София.

ЧЕЗ се придържа стриктно към предварително заложения график за изпълнение на проекта. Строително-монтажните дейности протичат безаварийно и по план. Компанията работи в пълна координация и съгласуване със Столична община и компетентните органи и институции и извършва редовни проверки и огледи на местата, където се извършват ремонтните дейности.

Подкрепи Economic.bg