„М-Тел“ и „Загорка“ са сред „зелените“ компании

Общо пет компании взеха награди от Национална кампания "Зелена България"

Снимка: БГНЕС

312 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"М-Тел" и "Загорка" са сред петте български фирми, които спечелиха награди в категорията "Зелен бизнес" от Национална кампания "Зелена България". Кампанията ще продължи до края на годината в още две категории - най-активна община и най-зелен град.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова връчи две отличия в категорията "голям бизнес" за цялостен принос в опазването на околната среда на „Загорка" АД и на „Девня цимент" АД.

В категорията „среден бизнес" наградата беше връчена от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на корпорация „Топливо". Дружеството разработва и следва стратегията за „Еко съмишленичество".

За „малък бизнес" отличието грабна детска кухня „Макарон", гр. Панагюрище. Призът беше връчен от директора на дирекция „Кохезионна политика за околна среда" в МОСВ Малина Крумова за реализирането на инициативната кампания „Подарявам усмивки".

Специалната награда „Благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти" спечели „Мобилтел" ЕАД за ежегодната дарителска програма „МТЕЛ еко грант".

Подкрепи Economic.bg