"М-Тел" и "Загорка" са сред "зелените" компании

Общо пет компании взеха награди от Национална кампания "Зелена България"

Снимка: БГНЕС

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"М-Тел" и "Загорка" са сред петте български фирми, които спечелиха награди в категорията "Зелен бизнес" от Национална кампания "Зелена България". Кампанията ще продължи до края на годината в още две категории - най-активна община и най-зелен град.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова връчи две отличия в категорията "голям бизнес" за цялостен принос в опазването на околната среда на „Загорка" АД и на „Девня цимент" АД.

В категорията „среден бизнес" наградата беше връчена от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на корпорация „Топливо". Дружеството разработва и следва стратегията за „Еко съмишленичество".

За „малък бизнес" отличието грабна детска кухня „Макарон", гр. Панагюрище. Призът беше връчен от директора на дирекция „Кохезионна политика за околна среда" в МОСВ Малина Крумова за реализирането на инициативната кампания „Подарявам усмивки".

Специалната награда „Благодарствен приз за подкрепа на екологични проекти" спечели „Мобилтел" ЕАД за ежегодната дарителска програма „МТЕЛ еко грант".

Коментари: 0