"М-тел" поиска 1600 лв. от доказано невинен клиент

Телекомът беше осъден да плати и разходите по делото, които са 420 лв.

200 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Първият мобилен оператор на българския пазар - "Мобилтел" ЕАД поиска доказано невинен "клиент" да плати фактура от 1641.62 лв. Пазарджишкият районен съд обаче отхвърли иска на телекома и дори го застави да плати 420 лв., които са направените от ответника разноски по делото за адвокатско възнаграждение и вещо лице. Това става ясно от решение на районния съд в областния център Пазарджик.

В своето искане С.А.И. твърди, че никога и по никакъв повод не е подписвал договор с "Мобилтел", нито е упълномощавал друго лице от негово име и за негова сметка да подписва какъвто и да е документ с ищеца.

В хода на производството твърдението на "клиента" е доказано от графологична експертиза, от която става ясно, че подписът, от името на потребителя, под въпросния договор, не е нито от С.И., нито от служителите на "Хенди-Тел" ЕООД. След това производството е спряно за продължаване издирването на извършителя.

Въпреки доказаната невинност на потребителя, "Мобилтел" продължава да настоява С.И. да плати въпросните 1641.62 лв.

Решението на Пазарджишкия районен съд подлежи на обжалване с въззивна жалба пред Пазарджишкия Окръжен съд в двуседмичен срок.

Цялото решение може да прочетете ТУК!

Коментари: 0