Махат лошия асфалт от „Тракия“

Пътният шеф Лазар Лазаров обходи цялото трасе от Нова Загора до Ямбол и обеща проверки всеки ден

Започна премахването на некачествения асфалт, положен на ЛОТ 3 на автомагистрала "Тракия" в отсечката от Нова Загора до Ямбол. Това ще стане за сметка на гръцката фирма "Актор", която изгражда участъка. Днес на мястото на проблемния обект беше Лазар Лазаров - председател на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи БНТ.

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" лично обходи цялото трасе на ЛОТ 2 от Стара до Нова Загора и ЛОТ 3 до Ямбол, за да се запознае с хода на строителните работи. На 242-я километър инжинер Лазаров присъства на премахването на положения некачествен асфалт. Отсечката е около километър. Представителите на гръцката фирма обясниха пред него, че са правили пробно полагане.

Днес компанията отстранява за своя сметка положения асфалт, каза председателят на АПИ инж. Лазар Лазаров. 

Експерти по пътни технологии установиха, че положеният асфалт на 242-я километър на автомагистрала "Тракия" е некачествен - битумната му смес не отговаря на изискванията. Това може да доведе до по-малка времева експоалтация, напукване през зимата и образуване на коловози през лятото.

Строителят призна, че са допуснали грешка, но обясни, че направата на сместа са възложили на фирма подизпълнител.

Строежът наЛОТ 3 ще приключи в срок и ще отговаря на качеството, заяви инж. Полихронис Хапсалис, технически ръководител на прокета.

Лазар Лазаров предупреди, че ще бъдат извършвани ежедневно строги проверки.

Коментари: 0