Махнали са шефа на строителния контрол

Милка Гечева е била уволнена вчера по инициатива на Министерство на инвестиционното проектиране, съобщи Лиляна Павлова

164 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Директорът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева е била уволнена вчера. Това каза пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в предходния кабинет Лиляна Павлова. Тя отказа да каже кой ще бъде назначен на мястото на Гечева, но според нейни източници е "със спорна репутация"

По думите на Павлова Гечева е уволнена по инициатива на Министерство на инвестиционното проектиране, към което се числи дирекцията след структурната промяна в правителството. "Гечева е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито "калинка", каза Павлова.

Павлова предположи, че уволнението е заради работата на Милка Гечева, която е спряла строителство в дюните, на къмпинг "Корал", Иракли, Камчийски пясъци, в Несебър, "перла", парк "Стнадржа" и др. "Един е проектантът и архитектът на всичките тези строежи, и именно той е беше първата номинация на кабинета за министър на инвестиционното проектиране", обясни Павлова.

Гечева оглави строителния контрол през 2010 г., когато министър беше сегашният държавен глава Росен Плевнелиев, а преди това беше зам.-директор и директор "Строителство" в службата. Назначението й стана след оставка на предишния шеф на контрола Иван Симидчиев, който подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир "Ивайловград".

Подкрепи Economic.bg