„Майбах“ се завръща

"Мерцедес" ще възобнови производството на луксозните лимузини, премиерата се очаква през март в Женева

676 ~ 1 мин. четене

Две години след прекратяването на производството на луксозната марка автомобили, "Майбах" се завръща на пазара. Новите ултралуксозни коли ще бъдат ултрадълги версии на S-класата на Мерцедес. Луксозните возила ще имат по-големи четириъгълни задни врати за по-лесно влизане и излизане, а задната част ще предлага най-добрия комфорт за работа или почивка, докато някой друг има грижата за шофирането, съобщава БГНЕС.

Когато Мерцедес възобнови за първи път производството на луксозната марка през 2002 г., имаше два модела- Майбах 57 и по-дългият Майбах 62. Базирани на по-старата S-класа, двата модела предлагат лукс, близък до бизнес класата в самолетите с кожени седалки, на които може да полегнете, стъклен панорамен покрив, охладител за вино и плъзгащи се дървени маси. Майбах 57 S струва около 381 000 долара, а версията 62 - 394 000. Автомобилите от лимитираната серия достигат цени от 1 милион долара.

Въпреки култа към марката сред рап общността, през 2011 г. тя обяви прекратяването на производството заради слабите продажби. Причините за ниските печалби не е високата цена на возилата, а остарялата платформа, на базата на която се произвеждат.

Този път компанията изглежда е научила своя урок. Последният излязъл модел на S-класа е най-високотехнологичният автомобил на марката. Очаква се новите модели на Майбах да се продават на цени от 250-300 000 долара без поръчковите подобрения, колкото и Ролс Ройс и Бентли.

ОИчаква се новите модели на "Майбах" да се появят още тази година, като не е изключено да направят дебюта си на предстоящото автомобилно шоу в Женева през март.

 

Коментари: 0