Мандрите са задръстени с продукция

Причината - ниската покупателна способност

Автор: Атанас Христов

"Мандрите са задръстени с продукция, защото не се купува и едва ли ще купуват неузрял кашкавал от съседните страни, който след това да продават като български. Всички губят от ниската изкупна цена на млякото и застояващите продукти". Това каза в ефира на tv7 Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните.

Той коментира и темата за замразените цени на храните, които министерството договори с големите търговски вериги. "Когато стоковите борси полудяха, хората можеха да имат една кошница от 10 продукта да запазят цените си. Нека го наричат комунизъм", защити се Мирослав Найденов.

"Има световен рекорд в цените на пшеница и царевица, което се отрази на цените на фуража. Дадохме много пари за животновъдите, защото имахме свободни средства. Румъния например нямаше тези свободни пари и не подпомогна животновъдите си", коментира Найденов. Наблюденията му сочат, че почти всички колбаси се правят от вносно месо - свинското най-вече е от Полша, говеждото от Аржентина и Бразилия. "Прясното месо е българско", увери земеделският министър.

Коментари: 0