Масови проверки на автобуси и таксита по морето

За шест часа инспекторите на "Автомобилна администрация" са проверили 236 таксиметрови автомобили и са съставили 40 акта

216 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" започна внезапна проверка на превозите на пътници с таксиметрови автомобили и автобуси по българското Черноморие. От Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обявиха, че това е по нареждане на министър Данаил Папазов.

Акцията започна вчера, 1 август, вечерта като продължава и в момента. Целта й е засилване на контрола и превенцията при превозите на пътници по време на летния туристически сезон.

Само за шест часа инспекторите на "Автомобилна администрация" са проверили 236 таксиметрови автомобили и са съставили 40 акта. Констатирани са документални нарушения и технически неизправности, както и водачи без валидни психологически изследвания.

Проверени са и 70 автобуса като има съставени 10 акта за неправилно използване на тахографски устройства, нарушения на времената за управление и почивки, както и документални нарушения.

До края на сезона ще бъдат извършвани и други такива внезапни проверки по Черноморието.

Подкрепи Economic.bg