Меркел притеснена за здравето на Борисов

Премиерът в оставка разговарял днес по телефона с германския канцлер

Снимка: БГНЕС

108 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Премиерът Бойко Борисов и германският канцлер Ангела Меркел разговаряха по телефона, една седмица след като българският министър-председател обяви, че подава оставката на правителството. 

В разговора им днес Борисов е запознал федералния канцлер с политическата ситуация в страната ни и хода на събитията от последните седмици, предаде правителствената пресслужба.

Меркел е чула и мотивите на българския премиер да депозира оставката на ръководеното от него правителство. Като такива той посочил стремежа да се запазят гражданския мир и стабилността на държавата и да не се допускат  сблъсъци и дестабилизация.

"Ще направя всичко според възможностите си България да остане добър и предвидим европейски партньор и финансово стабилна страна“, заявил Бойко Борисов.

Той благодарил на федералния канцлер за приноса на страната й за взетото от Европейската комисия решение официално и окончателно да одобри цялата апликационната форма за изграждането на лотове 1,2 и 4 от магистрала „Струма” и проектиране на лот 3, за което България ще получи 550 млн. лв.

Разбрала, че Борисов в момента се намира в болница, Ангела Меркел настояла да се информира за здравословното му състояние и му пожела бързо възстановяване от споходилите го здравословни проблеми, става ясно още от съобщението на Министерски съвет.

Подкрепи Economic.bg