Microsoft дарява Office 365 на неправителствени организации

В момента услугата е достъпна в 41 страни, включително България

280 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Microsoft представи Office 365 for Nonprofits, който ще бъде предоставен като дарение на неправителствените организации (НПО) по света. Това е част от програмата за дарение на софтуерни продукти на американската компания. В момента услугата е достъпна в 41 страни, включително България, и поетапно ще бъде активирана в общо 90 страни до юли 2014 г.

"Услугата представлява дарение за неправителствените организации на достъп до най-добрите съвременни облачни инструменти, производителност и екипна работа на Microsoft. По този начин компанията ще им помогне да спестят средства и време, като им осигури повече възможности да фокусират усилията си върху социално значимите каузи в сферата на здравеопазването, образованието и устойчивостта на околната среда", заяви Жан-Филип Кортуа, президент на Microsoft International.

Office 365 for Nonprofits предлага на неправителствените организации възможност за достъп до информация навсякъде. Също така подобрява работата в екип и лесен за поддръжка.

"Microsoft има дългогодишни традиции в сферата на филантропията, като предоставя на НПО сектора софтуерни дарения и парични помощи през последните 30 години. Само през фискалната 2013 г. Microsoft дари общо 795 милиона щатски долара в брой, софтуер и услуги на 70 286 НПО в повече от 115 страни по света. Office 365 for Nonprofits е нова, критична инвестиция на Microsoft към НПО общността в световен мащаб, за да могат неправителствените организации да рационализират своите ИТ и да насочат усилията си към социално значими каузи", заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Нестопанските и неправителствени организации, които се интересуват от Microsoft Office 365, могат да проверят детайлите за участие и да поръчат дарения на адрес www.microsoft.com/office365nonprofits. Информация и ресурси за миграцията могат да бъдат намерени на http://fasttrack.office.com.

Подкрепи Economic.bg