Миков: Кабинетът "Орешарски" създаде 40 хил. работни места

Целта ни беше да се свали цената на тока и да се ограничат ЕРП-тата, изтъкна лидерът на БСП

Миков: Кабинетът
3620 ~ 2 мин. четене

Правителството на Пламен Орешарски успя за една година да разкрие за 1 година 40 000 работни места. Това изтъкна бившият председател на Народното събрание (НС) и лидер на БСП Михаил Миков в предаването на БНТ „Денят започва”.

Според думите му ненаправените неща можело да бъдат направени в следващ период. „Вземете безработицата – 40 000 работни места в тази изключително сложна обстановка, в която се генерираше постоянна политическа нестабилност. Икономиката тръгна!“, твърди партийният лидер.

По думите му управлението на БСП и ДПС не е успяло да свърши част от ангажиментите заради липса на цял мандат от 4 години. „Не успяхме да изпълним онова, което бяхме поели като ангажимент в рамките на един мандат, но нямахме и мандат”, каза Михаил Миков.

Според бившия шеф на НС един от приоритетите като свалянето цените на електроенергия за бита се бил изпълнил достойно от доскорошното правителство. „Що се отнася до енергетиката намаляването на цените на тока беше заложено като приоритет. Знаете, че Конституционният съд преди месец отмени таксата, която беше законодателно приета и това ще затрудни Националната електрическа компания (НЕК) във финансовото ѝ състояние“, твърди Михаил Миков.

„Критики може да има, но за нас важното беше да се намали цената на електрическата енергия, да се ограничат онези едри играчи, включително и електроразпределителните предприятия (ЕРП-тата), за които по късно се установи, че години наред са начислявали в таксите разходи, които по един или друг начин не са били присъщи, по един или друг начин са изтичали от страната”, хвърли обвинение към западните компании у нас Михаил Миков.  

Коментари: 0