Мистър/Мисис Икономика 2006

Министерски съвет на Република България

116 ~ 1 мин. четене

Единадесетото издание на Националния конкурс "Мистър/Мисис Икономика", организиран от сп."Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България връчи на 30 януари 2007 г. наградите на победителите в трите категории.

Призът "Мистър/Мисис Икономика 2006" за цялостен принос в развитието на националната икономика спечели колективната номинация на Министерския съвет.

Явно, при избора на експертите са натежали усилията на изпълнителната власт за успешното приключване на предприсъединителния процес и за това България да стане пълноправен член на ЕС от 1 януари 2007 г. без предпазни клаузи. Останалите номинирани бяха Георги Бонин, Йордан Цонев, Людмила Нейкова и Цеко Минев.

В категорията "За принос в развитието на българската индустрия" бяха номинирани Георги Гергов, Златко Златков, Прамод Митал, Румен Апостолов. С наградата бе отличен Златко Златков, председател на Българската асоциация за информационни технологии.

"Мисис Икономика 2006" за развитието на небанковия финансов сектор стана Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българската фондова борса. Освен нея, за добри резултати в този все по-важен сектор на националната икономика, бяха номинирани Апостол Апостолов, Маню Моравенов, и Станимир Каролев. 

Специалният плакет на сп."Икономика" "За принос в развитието на бизнес комуникациите" тази година бе присъден на в. "Пари".

Подкрепи Economic.bg