Младенов и Дянков ще търсят още пари за заетост

Социалният министър каза, че между първо и второ четене на бюджета ще се търсят повече средства за програмите за заетост

Пазарът на труда е основният приоритет на правителството през следващата година. Това каза днес във Враца социалният министър Тотю Младенов, предаде БНТ. Той уточни, че между първо и второ четене на бюджета в Народното събрание съвместно с Министерството на финансите ще се търсят повече средства за програмите за заетост, особено за тези, които са адресирани към дълготрайно безработните.

"Това, което съм говорил с "Финансите" е, че между първо и второ четене ще търсим допълнителен резерв за програми за заетост, което е много важно - основният ни приоритет за догодина, освен увеличаването на пенсиите, което вече е факт с приемането на бюджета на първо четене", каза министър Младенов. Той добави, че увеличаването на минималната заплата от 1 януари догодина ще даде възможност на синдикатите и работодателите да договарят по-високи нива на заплащането спрямо производителността на труда.

"В момента по програми и мерки за заетост на министерството над 70 хиляди души работят в цялата страна, а само в община Враца заетите са 890 души", каза Младенов.

Във Враца Младенов откри два обекта - обновена фасада на училище и изградени паркинг и парк в квартал "Дъбника" на града, които са финансирани от програма "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Коментари: 0