„Младите англичани да си стоят вкъщи, вместо да се напиват в Слънчев бряг“

Волен Сидеров, лидер на "Атака"

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

348 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

"Нека младите англичани да си стоят във Великобритания, да не идват да се напиват в Слънчев бряг." Това призова лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който днес заедно с трима свои съпартийци демонстративно влезе на пресконференцията на евродепутатите Слави Бинев и Пол Нютал в "София прес". Нютал е заместник на станалия скандално известен у нас Найджъл Фараж в Британската партия за независимост.

"Нутъл", извинете се на България и веднага напуснете страната", разкрещя се на пресконференцията днес Сидеров. "Той е обидил българската нация. В момента във Великобритания има подписка от над 1000 български студенти, които протестират срещу ограниченията, които английската администрация им налага и срещу двойния стандарт, който им се налага", продължи лидерът на "Атака".

Нютал отвърна, че няма за какво да се извинява и че по никакъв начин не е обиждал България. Тук става въпрос за факти, заяви британският политик. 

Отговорът не задоволи Сидеров и той продължи словесната престрелка, като отново настоя Нютал да се извини и да напусне страната. Обръщайки се към британския политик, Сидеров нарочно бъркаше името му с "Нутъл" вместо "Нютал", като обясни, че ще го нарича така, докато не чуе неговото извинение към българите. По същия начин, лидерът на Атака на няколко пъти спомена "Файдж", "Фаридж", докато говореше за Найджъл Фараж.

"За мен не е толкова важен председателят ви "Фаридж", защото за мен вашата партия не е сериозна институция. По-важното е, че говорителят на британският премиер също заяви, че ще има ограничения за българите", обясни Сидеров.

"Аз изслушах вашето жалостиво представяне на ситуацията в Англия и много съжалявам вашите английски младежи, които си стоят вкъщи. Нека да си стоят вкъщи, да не идват да се напиват и да правят сцени, каквито сме виждали в Слънчев бряг", продължи той. В гневното си слово той спомена за "англичаните, които набират млади момчета от България, за да ги снимат в порнофилми". Посочи също и каква е причината у нас хората да получават ниски заплати - виновни са двете английски фирми, които в последните 20 години източват българската икономика. Става въпрос за "Краун Ейджънтс" и "Интърнешънъл Уотър", заяви Волен Сидеров.

Подкрепи Economic.bg