Моден експерт става вицепрезидент в Apple

Пол Денев ще се заеме със специалните проекти в компанията

Бившият изпълнителен директор на модна къща Yves Saint Laurent (YSL) Пол Денев започва работа в Apple, съобщи официален представител на компанията, цитиран от Bloomberg.

Като вицепрезидент на Apple Денев ще се заеме със специалните проекти и ще бъде пряко подчинен на главния изпълнителен директор Тим Кук. Засега обаче няма информация какви точно ще бъдат специалните проекти в обсега на Пол Денев. Денев постъпва в Apple за втори път. В периода 1990-1997 той бе част от ръководството на отдела по маркетинг и продажби.

"Развълнувани да приветстваме Пол Денев в Apple", заяви говорителката Кристин Хюгет. "Той ще работи по специални проекти като вицепрезидент и ще докладва пряко на Тим Кук.". Не е ясно обаче по какви точно "специални проекти" ще работи Денев в Apple.

Денев не е единственото попълнение от модната индустрия в редиците на Apple. Преди известно време в тях се вля и бившият директор на Nike Мики Декслър.

Денев се присъедини към Yves Saint Laurent през 2011 г., а по-рано бе на ръководни позиции в модни марки като Courreges, Nina Ricci и Lanvin.

Коментари: 0