Moody's ще следи изкъсо реформите в Италия

"Все още не можем да изключим възможността страната в крайна сметка да поиска помощ от ЕЦБ и Европейския механизъм за стабилност", заяви старши експертът по кредитите към Мудис Дитмар Хорнунг

68 ~ 1 мин. четене

Международната рейтингова агенция Moody`s смята, че все още е възможно Италия да се наложи да потърси спасителна помощ въпреки сформирането на ново правителство и избягването на кризата за момента, съобщава Reuters.

"Все още не можем да изключим възможността Италия в крайна сметка да поиска помощ от Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейския механизъм за стабилност", заяви пред в. "Република" старши експертът по кредитите към Мудис Дитмар Хорнунг.

Освен това Moody's ще наблюдава новия кабинет на Италия за способността му да преструктурира икономиката.  "Ще трябва да проверим обвързаността на новото правителство и способността му решително да прокарва големите структурни реформи, от които страната се нуждае, за да подобри кредитоспособността си", коментират от агенцията.

В края на миналата седмица Moody's запази без променя рейтинга на страната на ниво Baa2 заради поносимите лихви по италианските облигации първичния бюджетен излишък. Негативната перспектива обаче остава заради продължаващата икономическа криза.

Подкрепи Economic.bg