Московски: България ще прибира повечето приходи от Дунав мост 2

Според транспортният министър парите от такси ще се разпределят пропорционално на направената инвестиция в изграждането на моста

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Приходите от такси за преминаване през Дунав мост 2 ще се прибират пропорционално на инвестицията, а по-голямата част е направена от България. Това каза в ефира на bTV транспортният министър Ивайло Московски. По неговите думи за автомобил ще се плаща по 6 евро и те ще се събират пропорционално.

"До седмица отиваме в Румъния, за да започнем преговорите", каза Московски. "По принцип е разписано контролният пункт за събиране на таксите да бъде на румънска територия, но събирането ще бъде пропорционално на направената инвестиция, а по-голямата част е на България", добави той.

Московски отправи критики към предходните управляващи като според него проектът е изпълнен успешно, единствено заради сегашното управление. "Дунав мост 2 е плод на големи усилия. Преди 3 години нямаше решение за нито един проблем. Имаше редица проблеми, които спъваха изпълнението на проекта, каза министърът.

"Градове при река Дунав имат по 5-6 моста, а две държави се свързваха само с един. Всяко едно такова съоръжение ще генерира стопански живот, поясни още той", добави още Московски.

Коментари: 0