Mozilla представи операционната система Firefox OS

По време на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона компанията представи новата операционна система Firefox OS

320 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската компания Mozilla Corporation показа първата версия на операционната система Firefox OS. Това се случи по време на провеждащия се в момента Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона. Очаква се първата официална версия на продукта да се появи в средата на 2013 г., съобщава електронният портал CNET.

"С подкрепата на нашата общност и отдадените ни партньори, нашата цел ще бъде да изравним игралното поле и да предоставим куп съдържания и услуги, които биха изпълнили разнообразните нужди на следващите два милиарда души онлайн", коментира изпълнителният директор на Mozilla Гари Ковакс.

Смартфоните, оборудвани с Firefox OS, изглеждат като повечето други устройства - с редица приложения и програми, които ще бъдат на разположение в онлайн магазин, и карти, разработени от финландската компания Nokia.

От Mozilla потвърдиха, че са привлекли като партньори 17 световни мобилни оператора, в това число и няколко компания със сериозен пазарен дял - американскaтa Sprint, японската КDDI, сингапурската SingTel, норвежката Telenor и германската Deutsche Telekom.

Подкрепи Economic.bg