NAHR S1 напредва

Автомобила на Caterham тежи едва 536 кг и сърце от мотоциклет

6992 ~ 1 мин. четене

Вероятно феновете на нестандартни коли си спомнят проекта NAHR S1, показан на Top Marques 2009 в Монако. Този автомобил е дериват на Caterham и серийната му версия е напълно готова, и дори е била забелязана по пътищата на света.

На луксозното изложение в Княжеството холандците показваха просто един празен макет, но ето че три години по-късно NAHR S1 може да бъде обзаведен с 4-цилиндров мотор с макс. мощност 158 к.с., зает Honda Fireblade RR. Екстремистите могат да заложат на вариант с компресор, мощност 225 к.с. и задно предаване. В съчетание с масата от 536 кг, това решение общо взето действа като детонатор. Колелата са 17-инчови, дължината на S1 е 3650 мм при височина едва 1100.

Изчистеният интериор е решен в кожа, хром, велур и дърво. Нека ретро дизайнът не ви подвежда – аудиосистемата е 6 тонколони и усилвател, които чудесно предават звука от смартфона ви. Каросерията е изградена от композитни материали, декорирани с малко алуминий. От всяка друга гледна точка холандските момчета, които стоят зад проекта, са готови да угодят на всеки клиентски каприз. Редно е само да се информирате от цените съобщи speed-press.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg