НАП в Силистра запорирала 39 банкови сметки

89 са длъжниците, получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета

Националната агенция за приходите (НАП) в Силистра е запорирала 39 банкови сметки за неплатени данъци, осигуровки или стари глоби, съобщиха от агенцията.

89 са длъжниците в Силистренска област, които от началото на годината са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета. От тях запорираните движими вещи са 67 с обща стойност на запорите над 3 млн. лв. Наложените възбрани на недвижими имоти са 22 на обща стойност 670 хил. лв.

Вече втора година приходната агенция събира просрочени вземания не само от данъци и осигуровки, но и на други институции като митница, съд, горско стопанство, КАТ, Регионалната здравна инспекция.

Санкиции за 227 202 лв. са наложени по 8 ревизионни актове от НАП и Окръжната прокуратура в Силистра за седемте месеца на тази година, съобщиха още от НАП в Силистра. Създаденият от прокуратурата и НАП Регионален координационен център за борба с данъчните и осигурителните измами на 7 работни срещи е обсъдил 10 случая за физически лица за установени при ревизии данни за измама или престъпление.

Коментари: 0