NBC Universal ще получи $1.2 млрд. от Олимпиадата

Анализатори очакват обаче компанията в крайна сметка да отчете до 200 млн. долара загуба от игрите

6884 ~ 1 мин. четене

Американският кабелен оператор NBC Universal, собственост на Comcast Corp., ще получи 1.2 млрд. долара приходи от излъчването на Олимпиадата. Това казаха от компанията, цитирани от Bloomberg. Ако цифрата се потвърди, това ще се окаже близо до най-високите постижения.

"От национално излъчване и кабелни продажби NBC ще получи около 1 млрд. долара", каза главният изпълнителен директор на компанията Браян Робъртс. По неговите думи други 200 млн. долара ще бъдат получени от сътрудничество с телевизии и цифрови оператори.

"Това е много по-добре отколкото си мислихме", добавя Робъртс. "Това е добро начало, но сега трябва да се постараем всичко да се случи по план през следващите 17 дни", добавя той.

NBC Universal  плати около 1.18 млрд. долара за правата да излъчва Олимпиадата в Лондон. Според Дейвид Джойс, анализатор в Miller Tabak & Co. NBC ще изхарчи и 100 млн. долара разходи за различни продукции свързани с Олимпиадата. В крайна сметка той очаква компанията да загуби между 100 и 200 млн. долара от Олимпиадата.

Подкрепи Economic.bg