На обяд с Бъфет за... 3,5 млн. долара

Инвестиционният гуру влага в печатни медии напук на кризата

Традиционният обяд с милиардера и инвестиционен гуру Уорън Бъфет, който ежегодно се пуска на търг в интернет, тази година бе спечелен с рекордните 3,46 млн. долара.

Атрактивната седемцифрена сума е абсолютен рекорд в историята на наддаването. Предишният рекорд е за $2,6 млн. долара и бе поставен миналата година от финансиста Тед Уешлър. Името на тазгодишния победител не се посочва. Той ще получи правото да заведе още седем души на обяд с Бъфет в нюйоркския ресторант Smith & Wollensky. Парите от наддаването отиват за благотворителност.

Бъфет е един от най-уважаваните инвеститори в САЩ и е известен с отличния си нюх за печеливш бизнес. Напук на кризата в медиите, за последната година той е инвестирал над 300 млн. долара в печатни медии, коментира АФП.

Холдингът на Бъфет "Бекшиър Хатауей" изкупи в края на 2011 г. вестника "Омаха Уърлд Хералд" и други свързани активи за 200 млн. долара. Миналия месец пък сключи сделка за 142 млн. долара за групата "Медия Дженерал", която притежава 63 вестника. Той също така инвестира 2 млн. долара за медийната група "Лий Ентърпрайзис", която притежава два вестника и има дял в групата "Вашингтон пост". Бъфет планира в идните години да купи още вестници, предимно от малки и средни градове.

Коментари: 0