Началникът на кабинета на президента подаде оставка

Цветлин Йовчев не можел да съвместява личните си проекти с държавната си длъжност

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Началникът на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев е подал оставка, съобщи самият той за "Фокус". "В момента съм в отпуск и след приключването му няма да съм част от администрацията на президента", е заявил той.

"Имам лични проекти, които не мога да съвместя с длъжността началник на кабинет на президента. Те са все още в начална фаза и не бих желал да споделям повече информация. Мога само да кажа, че не са свързани с политика", заяви Йовчев.

От прессекретариата на държавния глава потвърдиха, че Йовчев наистина е поискал да бъде освободен от длъжност по лични причини, свързани с желанието му да реализира свои проекти, които не може да съвместява със заеманата от него позиция. Те уточняват обаче, че към настоящия момент не е издаван указ за освобождаване от длъжност на началника на кабинета на президента.


По повод казаното от Яне Янев, че причина за оставката на началника на кабинета на държавния глава е изтичането на информация от президентството Цветлин Йовчев заяви: „Господин Янев е погрешно информиран. Не е имало дори намек за подобно нещо. Не само това, практически е невъзможно някой да сподели факти, които не са му били известни".

Подкрепи Economic.bg