Над 10 евро за голям ръчен багаж на летището

Нискотарифната Wizz Air въвежда нова политика за багажите за всички свои маршрути от септември

Нискотарифната Wizz Air въвежда новата политика за багажите за всички свои маршрути от септември

Пътниците на Wizz Air ще плащат по-евтино – 10 евро на бройка за голям ръчен багаж, ако платят цената през интернет през септември. Превозът на по-голяма чанта в кабината на самолета ще струва повече на летището, отколкото ако се плати онлайн. След като получи първите положителни резултати от пробното въвеждане на новата си политика за ръчния багаж от 1 август за маршрута Катовице/Полша/ и Лондон-Лутън, „най-голямата нискотарифна-нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обмисля въвеждането й в цялата си мрежа, " съобщи мениджър корпоративни комуникации WizzAir Леон де Карвало.

Пробният период ще продължи 1 месец или до окончателни резултати.

Сред пътниците, които са резервирали билети след обявената на 9 юли промяна 10 % са закупили билет за голям ръчен багаж онлайн на wizzair.com за €10. Малък брой пътници са пристигнали на летището, без да са заплатили за голям ръчен багаж и се е наложило да дадат по-висока цена на място.

Пътниците, заплатили за голям ръчен багаж, са се възползвали от качването с предимство пред пътниците с малък ръчен багаж и не са имали проблеми с разполагането на багажа в отделението над седалките. От 1 август няма забавяния в резултат на необходимостта да се разтовари излишък от големи чанти на борда.

Повечето пътници предпочитат да пътуват с лек багаж и да взимат на борда с тях безплатния малък ръчен багаж / под 10 кг и размери 44 на 54 см. /, което им спестява пари, показва практиката.  

 

 

 

 

Коментари: 0