Награди за насърчаване на предприемачеството

До крайния срок на конкурса остава по-малко от месец

6526 ~ 1 мин. четене

По-малко от месец остава до крайния срок за приемане на проекти за участие в конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството”, съобщиха от министерството на икономикта, енергетиката и туризма.

Събитието се организира за трета поредна година от ведомството. Това е инициатива на Европейската комисия (ЕК) за насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

В конкурса могат да участват всички държави-членки на ЕС, както и Норвегия, Хърватия, Исландия, Сърбия и Турция. Национално жури под ръководството на МИЕТ ще отличи две кандидатури, които ще получат право на участие в конкурса.

Важно условие за кандидатите е да участват с един проект, чиито последни резултати да имат поне две години история в една от категориите. Това са насърчаване на предприемаческия дух, инвестиране в изграждането на умения, подобряване на бизнес средата, подкрепа на интернационализирането на бизнеса, отговорно и приобщаващо предприемачество.

Победителят и подгласникът в конкурса ще участват и в тържествената заключителна церемония на конкурса през ноември 2012 година в Никозия, Кипър.

Подкрепи Economic.bg