Найденов: Всички хотели могат да предлагат олинклузив

Скоро ще има арести за източване на ДДС в зърнения сектор, убеден е земеделският министър

Не можем да ограничаваме хотелиери, които са направили инвестиции в тризвездни хотели, при предлагането на олинклузив. Това каза в интервю за бТВ Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. Според него предложението на агенцията по храните да се забранява предлагането на тези услуги няма да се приеме. За да не се получи напрежение в сектора ще се срещна с Асоциацията на хотелиерите, изтъкна още министърът.

Правят се доста сериозни проверки от Националната агенция за приходите (НАП) в зърнения сектор, информира още Найденов. Той потвърди, че има източване на голямо количество ДДС в този сектор. При всички случаи ще има арести по този случай, убеден е Найденов.

През тази година зеленчукопроизводителите вземат 30 млн. лв. доплащане извън евросубсидиите. Отделно от това те ще бъдат компенсирани с още 3 млн. лв. заради градушките и студовете. Големият проблем в България е кой да се занимава с овощарство и зеленчукопроизводство, показват наблюденията на земеделския министър. По думите му в момента на пазара 90% от плодовете и зеленчуците са българско производство.

По отношение на зърнопроизводството Найденов съобщи, че през миналата година са произведени 4,2 млн. тона зърно, а през тази реколтата ще е 3,7 млн. тона. Зърното обаче ще бъде по-качествено, твърди Найденов. Според него за изхранването на България са необходимо 1,5 млн. тона, така че до вдигане на цената на хляба няма да се стигне.

Коментари: 0