Направих магистрали, а сега Орешарски наготово ще ги открие

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и бивш министър-председател

Цитат на деня:

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Минути след като най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ обяви, че напуска пленарната зала, лидерът й и бивш премиер Бойко Борисов не пропусна да коментира любимата си тема за строителството на магистрали.

"Аз градих България. Аз направих магистрали, мостове. Сега Орешарски наготово за последно ще открие и "Струма", и "Тракия", и Дунав мост, и "Хемус", каза пред журналисти в кулоарите Борисов, цитиран от Фокус. "Да видим след него (Пламен Орешарски - бел. ред.) следващият какво ще има оставено да открие", продължи бившият министър-председател.

Бойко Борисов засегна и темата с проверките на полетите на правителствения Авиоотряд 28 по време на управлението на ГЕРБ. "За над 210-215 млн. лв. са купували правителствени самолети, те ще ми правят сметка къде съм пътувал да откривам и защо съм летял", каза Борисов.

"Летял съм, защото така съм преценил за своята сигурност. Те затова се казват правителствен отряд, за да се лети с него. Защо купиха самолети тогава - два Airbus-а? Защото комисионната, за която говорят, е 10 млн. долара, която са взели Станишев и компания. Защо не искат това да е в комисията? То е по същото време. Ние плащахме самолетите. Защо в комисията за Авиоотряд 28 не влиза и това? Ето ви диктатура - политически неудобните ще ги мачкаме, а нашите далавери ще замитаме", добави Борисов.

Подкрепи Economic.bg