Натискат телекомите в ЕС да свият разходите със €100 млрд.

Шестата година на свиващите се печалби налагат икономии, пише The Financial Times

Раздутите харчове

92 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Колосалната сума от 100 млрд. евро се иска като икономии от европейските телекомуникационни компании, става ясно от публикацията на водещия британски бизнес всекидневник The Financial Times (“Файненшъл таймс”).

Точно с толкова се иска да намалят разходите телекомите на Европейския съюз (ЕС), с цел да компенсират трайното намаляване на печалбите в сектора. По информация на изданието, от телекомуникационния отрасъл в Европа се изискват „съществени изменения в условията на растяща конкуренция”. Обяснението е в това, че компаниите фиксират спад на печалбата вече пета година подред.

За възстановяването й е необходимо да се преосмислят плановете по съкращаване на разходите. По данни, получени след допитване, проведено сред ръководствата на редица европейски телекомуникационни компании, около 60% от участниците са заявили, че „биха предприели по-радикални мерки за съкращаване на разходите”. Две трети от представителите на отрасъла пък са съобщили, че "плановете не са се променяли поне от пет години".

 

 

 

Подкрепи Economic.bg