Навременно разплащане с бизнеса поиска шефът на "Минстрой"

Аз правя бизнес без политически протекции, категоричен е Николай Вълканов

224 ~ 2 мин. четене

Важно е разплащането с бизнеса да става навреме - държавата и държавните фирми е необходимо да разплащат с бизнеса навреме. Това каза в интервю за БНР Николай Вълканов председател на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг" и носител на приза "Мистър Икономика" в конкурса на списание "Икономика".

Вчера премиерът Пламен Орешарски започна серия от разговори с работодателите и синдикатите, за да чуе мнението им за предлаганите мерки на правителството, свързани с бизнес средата у нас.

"Цените на електроенергията и горивата са предопределени, защото не зависят от България. Ако искаш да направиш голяма крачка, трябва да имаш собствени евтини ресурси. Всички говорят за технологията за добиване на шистов газ, но никой не я познава", добави Вълканов и даде пример със САЩ и Великобритания.

"Не допускам тези държави да не мислят за себе си, за гражданите си и за природата си. Ако искаме нещо да направим в следващите години в нашата индустрия и икономика, единственото е това - евтините ресурси", коментира "Мистър Икономика".

Той е убеден, че в България може и се прави бизнес без политически протекции и даде пример със себе си. "Не чакам държавни и обществени поръчки. Моето име винаги се е свързвало с лидера на ДПС, което е вярно. Ние сме приятели с него, но толкова. Когато се направиха проверките преди три години във връзка с хонорара на Ахмет Доган се установи, че "Минстрой" и моите фирми нямат поръчка в този период от близки до ДПС министерства. Нямам заменки. Моят бизнес си е лично мой и не е свързан с държавата", разясни председателят на борда на директорите на "Минстрой холдинг".

Подкрепи Economic.bg