Назначават работници от "Ремотекс" в държавните мини

Така ще затворим цикъла в "Мини Марица Изток", смята Драгомир Стойнев

Снимка: Ремотекс

Работниците от "Ремотекс" ще бъдат назначени в поделение, което ще направим в "Мини Марица Изток". То ще е за ремонтни дейности. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на посещението си в Бургас днес, цитиран от БГНЕС.

Преди месеци министърът обяви, че държавата ще купи закъсалото ремонтно предприятие от Раднево, но заради високите му задължения, които излязоа наяве, тази идея бе отхвърлена.

"Държавата не може да вземе предприятието, защото след направената оценка се оказа, че то е с огромни задължения. Бъдещето му е неясно, има липсващи документи и няма как да се ангажираме с неговата съдба", заяви министър Стойнев.

"С назначаването на работниците ще затворим целия цикъл заедно с ремонтната дейност в Мини Марица Изток", допълни той.

Във връзка с изпратеното до Министерството на икономиката и енергетиката писмо от еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер министър Стойнев коментира, че между София и Брюксел се водят интензивни преговори и има добро сътрудничество. Той потвърди, че ще приеме поканата на Йотингер за разговор.

"За мен на първо място обаче стои стабилността на енергийната система в България и е приоритет националният интерес", каза още министърът.

На журналистически въпрос да коментира положението на „Слънчев бряг" АД министър Стойнев обясни, че се очаква вписването на новия борд на държавното дружество, който ще позволи да бъде реализирана новата политика и промяна при управлението на дружеството.

Коментари: 0