"Нестле" е инвестирала €15 млн. в България

Компанията е направила инвестицията през 2011 г. и 2012 г.

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

През 2011 г. и 2012 г. "Нестле България" е инвестирала около 15 млн. евро в нови производствени линии, съвременни технологии, подобряване на качеството на продуктите, обучение на екипи, избор на най-добрите суровини и доставчици и грижа за здравето на потребителите. Това обявиха от ръководството на компанията по време на днешната среща на компанията с група чуждестранни журналисти, предаде Dnes.co.uk. Посещението е организирано от Българската агенция за инвестиции по европейски проект за насърчаване на инвестиционните предимства в България.

ДПланираме да продължим да инвестираме усилено в иновации и съвременно оборудване, което ще затвърди стратегическата роля на фабриката ни за шоколадови изделия и бисквити, а фабриката за сладолед във Варна ще се превърне в още по-модерна производствена база и ще разшири ролята си в региона, заяви Хуан Карлос Пералехо, изпълнителен директор на компанията.

"Нестле България" има разнообразно портфолио - кафе и какаови напитки, шоколадови и захарни продукти, бисквити, кулинарни продукти, детски храни, зърнени закуски, храни за домашни любимци, сладолед. Марките на "Нестле България" са както световно утвърдени, така и местни, традиционни за българския пазар. Компанията произвежда своите продукти в две фабрики - в завода за шоколадови и захарни продукти в София, който има повече от 75 години опит, и завода за сладолед във Варна.

Коментари: 0